ORDU / ULUBEY - Aydınlar Ortaokulu

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir çoşkuyla kutlandı.

Mrt

Okulumuz Beden eğitimi öğretmeni Ümit UÇAR'ın yönetiminde Badminton Küçük erkekler ve Küçük kızlar takımları Ordu'da düzenlenen turnuvada şampiyon olmuştur.

Mrt

Okulumuzda Uğur SAPMAZ ve Alaaddin YAVUZ yönetiminde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi.

Mrt

Okulumuzda Toplum sağlığı personeli tarafından 5.6.7. ve 8. sınıflara sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite eğitimi verildi.

Mrt

Okulumuzda İlçe toplum sağlığı personeli tarafından 1. ve 2. sınıflara diş sağlığı ve diş fırçalama ile ilgili eğitim verildi.

Mrt

Okulumuz tarafından yürütülen “Bir Vefa Bin Deva” adlı proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nurettin Odabaş, Okul Müdürümüz İsa Menteşe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Dildar Sevde Çağrıbay ve öğrencimiz Ceren Felek ile birlikte Ulubey Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın Muhammet Yavuz’u ziyaret ederek toplumumuza sunmuş oldukları hizmet, emek ve katkılarından dolayı teşekkür ettik.

“ Bir Vefa Bin Deva” projesi ile ülkemiz için hizmet üreten, toplumumuza katkı sunan kişi, kurum ve kuruluşların ülkemiz için değerli olduklarını hatırlamak ve hatırlatmak, topluma hizmet üretenlerin motivasyonunu yükseltmek ve toplumsal aidiyetimizi arttırmak, öğrencilerimizin toplum olma ve dayanışma bilincini kavramalarını sağlamak,

-Öğrencilerimizi toplumun farklı kesimleri ile buluşturarak onların özyeterlilik ve özgüven kazanmalarını sağlamak,

- Öğrencilerimizin farklı meslek gruplarını yerinde ziyaret ederek tanımalarını ve toplum için önemini kavramalarını sağlamak,

-Değerler eğitimi kapsamında “Vefa” duygusunu kavramak ve içselleştirip davranış haline getirmek amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında her ay farklı bir meslek grubu belirlenen amaçlar doğrultusunda öğrencilerimizin yapmış olduğu bir eser hediye edilmek suretiyle ile ziyaret edilecektir.

Mrt

Ulubey İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Mehmet Âkif Ersoy'un Şiirlerini Ezbere Okuma Yarışmasına katılan öğrencilerimizden Elif Rumeysa HAYRANOĞLU Ulubey 1.si, Ayhan ÇAYKIRAN ise Ulubey 2.si oldular. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Mrt

İstiklâl Marşı'nın Kabulü'nün 103.yıldönümü okulumuzda düzenlenen törenle kutlandı.

Mrt

Ordu ilinde yapılan Turnuvada okulumuz Badminton Erkek Yıldızlar Takımı birinci ve Kız Yıldızlar Takımı üçüncü olarak başarı elde etmişlerdir.

Mrt

Okulumuzda Yeteneğini Keşfet kapsamında Ordu İl Gençlik Spor Müdürlüğü görevlileri tarafından 3/A sınıfı öğrencilerine çeşitli parkurlardan oluşan sporcu taraması yapıldı.

Mrt

Okulumuzda Serdar AKDENİZ yönetiminde afete hazırlık tatbikatı yapıldı.

Kas

Okulumuz, Uğur SAPMAZ yönetiminde "Dont' Depend, Be Free / Bağım" adlı E-Twinning Projesinde 6 kişilik 5/A sınıfı öğrencileriyle birlikte şubat ayından itibaren faaliyette bulunacaklardır.

Şbt

Okulumuzda "3 T'siz Bir Akşam" projesi başlamıştır.Bu proje ile

• Aile içi iletişimi artırmayı,
  • Aile bireylerinin birbirlerine ve özellikle çocuklarına vakit ayırmalarını sağlamayı,
  • Bilinçsiz televizyon, telefon, tablet kullanımına dikkat çekmeyi ve teknoloji bağımlılığı konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlamaktayız.

"3 T'siz Bir Akşam" projesi nasıl uygulanıyor?

• Her aile haftada kendi belirlediği bir akşamda televizyon, telefon ve tabletten uzak duracaklar3 T'siz bir akşam geçirecekler.
  • Aile bireyleri birlikte yapacakları kendi belirledikleri etkinlikleri yapacaklar. Bunlar sohbet etmek, anı paylaşmak, bilgisayar oyunları hariç oyunlar oynmak vb. olabilir.
  • Proje yıl boyunca her hafta uygulanacak ve alışkanlık haline getirilecektir.

3T'siz bir akşam'ın değerlendirmesi nasıl oluyor?

• Proje uygulandıktan sonraki hafta projeyi uygulayan ailelerden ve öğrencilerden o akşam neler yaptıklarını ve ne hissetiklerini anlatan mektuplar alıyoruz.
  • Bu mektuplar sınıfta ve uygun görülenler tören alanında bütün okul ile paylaşmaktadır. Bu projeyi aylık en fazla ve ne etkin uygulayanlara ödüller verilmektedir.
  • Sene sonunda projenin değerlendirilmesi ile ilgili anket çalışması yapılacaktır.

Şbt

Okullar sıradan işletmeler değillerdir. Okullar kültür ve medeniyet inşa eden kurumlardır. Aydınlar ilk ve Ortaokulu ülkemizin en önemli kaynağı olan insan kaynağını en  güzel şekilde yetiştirmeyi önemsiyoruz. İyi insan, iyi vatandaş ve dürüst bireyler yetiştirmek öncelikli amacımızdır. Okul Müdürümüz İsa MENTEŞE önderliğinde okulumuzda dürüstlük kantini etkinliği faaliyetlerine başlamıştır. Okulumuzdaki dürüstlük kantini uygulamasıyla öğrencilerimiz hem dürüstlük değerini öğrenerek içselleştirmekte hem de kendi başlarına para alışverişi gibi günlük hayatta karşılacakları durumlar için bir nevi ön hazırlık yapmaktadırlar. Okulumuzdaki dürüslük kantini uygulaması yıl boyunca okul genelinde faaliyetine devam edecektir.

Ock

Okulumuz öğrencilerine Afad görevlileri tarafından deprem konulu eğitim verilmiştir.